Archive for the Category Project Hope for Life Lebanon

 
 

Beirut, Libanon

Vi börjar besöket i Libanon på Takaful for Child Welfares kontor i Beirut. Vi får information om organisationens arbete i de palestinska flyktinglägren i Libanon. Vi kommer under veckan att besöka 7 av dessa läger. Vi kommer besöka 2 i Beirut, 2 i södra Libanon på gränsen till Israel och 2 i norra Libanon i utkanten av staden Tripoli.

Pim mottager information och gåvor från Takaful.

Överlämning av nycklar till Takafur, förhoppningsvis kommer även bilarna ner så fort läget lugnat sig i Syrien.

På väg in i ett av lägren belägna i Beirut.


Mot Libanon

Efter att ha parkerat bilarna på flygplatsen i Adena och fått alla stämplar som behövs för att kunna lämna Turkiet bar det av mot Istanbul och sedan vidare mot Libanon och Beirut.

Sabiha Gokcen airport Istanbul- Tankarna går till David Puddy Seinfeld.

Bilarna parkerade

Eftersom vi kom fram till att köra genom Syrien blev alldeles för riskabelt och båtarna till Libanon inte går inte fören en månad eller så.
Det kommer bli en avslutning och bilarna ska fram men just nu flyger vi till Libanon och besöker de palestinska flyktinglägerna.


Artiklar från norr till söder

Det har skrivits lite om vår resa i media.
Kul tycker jag att det uppmärksammas. Jag bifogar lite länkar till olika artiklar.

Svenska dagbladet

GP

Sydsvenskan

Norrbottenskuriren

Bilarna parkerade

Eftersom vi kom fram till att köra genom Syrien blev alldeles för riskabelt och båtarna till Libanon från Mercin inte går fören om tidigast om en månad blev sista utvägen att parkera bilarna i södra Turkiet. Dock så kommer bli en avslutning, och bilarna ska fram men just nu kommer vi flyga till Libanon och där besöka de palestinska flyktinglägerna.